Benodigdheden

200 gram Allergento broodmix wit

200 gram Schär food service mix

400 ml hand warm water

14 gram gedroogde gist

1 eetlepel suiker

4 eetlepels zonnebloemolie

1 theelepel zout (laat achterwege bij volledig gebruik van Allergento, deze mix bevat namelijk al zout!)

Extra nodig

cupcake bakvorm 2 stuks

Grove maismeel of zaden

Handmixer

plantenspuit met water

pancoating spray of zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Meng het warme water met de gist en suiker in een maatbeker en roer goed door. Laat 5-10 min staan tot het gistmengsel goed omhoog is gekomen en bubbelt
  2. Neem een diepe kom en doe daar de meelsoorten in en maak in het midden een kuiltje. Giet daar het gistmengsel in en de olie
  3. Mix met een handmixer in 5 minuten tot een fijn egaal deegbeslag. Je zal merken dat het mengsel in het begin best waterig is, maar hoe langer je mixt wordt het beslag steeds dikker
  4. Neem een deegschraper en maak deze nat onder de kraan, schraap de zijkanten naar het midden en dek de kom af met een theedoek. laat rijzen voor 30 minuten (ruim de handmixer nog niet op!)
  5. Na 30 minuten mix je het deegbeslag nog een keer 1 minuut goed door. Verwarm de oven op 200 C en een braadslede onderin de oven
  6. Vet 2 cupcake bakvormen in, (ik gebruik hiervoor de coatingspray van Allergento) en doe in elk vormpje een ijsschep (middelmaat) deegbeslag in. bestrooi elk bolletje met wat grove maismeel en laat afgedekt rijzen voor 30 minuten
  7. Spuit na het rijzen de broodjes in met een plantenspuit en bestrooi nogmaals met grove maismeel
  8. Kook 250 ml water. Wanneer je de broodjes in de oven schuift giet je gekookt water in de braadslede. Sluit meteen de ovendeur
  9. Bak de broodjes in ongeveer 18-20 minuten goudbruin op 200 C

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten